Ravnateljstvo civilne zaštite na završnoj konferenciji EU projekta ''E-CITIJENS''

U ime ravnatelja dr.sc. Damira Truta, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević sudjelovao je danas, 14. lipnja kao gost predavač na završnoj konferenciji EU projekta ''E-CITIJENS'' u Dubrovniku

Foto: MUP
 

Pročelnik Kušćević se na glavnom dijelu konferencije obratio projektnim partnerima i ostalim sudionicima te im predstavio ulogu i nadležnosti Ravnateljstva civilne zaštite kao i sustav civilne zaštite u cjelini, a konferenciji je nazočila i voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić.
 
Glavni cilj projekta E-CITIJENS je povećanje sigurnosti hrvatskog i talijanskog jadranskog bazena od prirodnih i ljudski uzrokovanih katastrofa kroz poboljšanje preventivnog praćenja te hitnih mjera upravljanja, iskorištavajući karakteristike društvenih mreža i medija u svrhu značajnog povećanja sposobnosti civilne zaštite u smanjenju rizika od katastrofa.
 
Projekt se bavi navedenim izazovima kako bi osigurao civilnoj zaštiti i obalnoj straži učinkovite alate za predviđanje geofizičkih čimbenika i njihovih svojstava koji utječu na ljude, a radi što bolje koordinacije hitnih intervencija i uspostavljanja što kvalitetnijih komunikacijskih kanala između institucija i građanstva.
 
Projekt ''E-CITIJENS''  je sufinanciran kroz EU program INTERREG V-A Italija-Hrvatska u okviru programske prioritetne osi 2. – „Sigurnost i otpornost“, a ukupna vrijednost mu je 2.846.100,00 €.
 
Konferencija se održava od 14. do 15. lipnja u organizaciji Grada Dubrovnika.

Stranica