Ravnateljstvo civilne zaštite na međunarodnoj konferenciji o dronovima, protudronskim sustavima i robotskoj tehnologiji

U organizaciji časopisa Zaštita i pod pokroviteljstvom Međimurske županije, u Metalskoj jezgri u Čakovcu se od 24. do 26. svibnja 2023. održava međunarodna konferencija o dronovima, protudronskim sustavima i robotskoj tehnologiji pod nazivom CUAV, UAV & ROBOTICS Show

Foto: MUP

Uz predavanja, prezentacije najnovijih tehnologija i panel diskusije o aktualnim temama vezanim za autonomne sustave, posjetitelji će moći posjetiti izlagački dio domaćih i stranih tvrtki koji tijekom tri dana predstavljaju svoje sustave i tehnologije. U sklopu izlagačkog dijela, predstavljena je i oprema Ravnateljstva civilne zaštite, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite izložili su sofisticiranu opremu koja se koristi u akcijama traganja i spašavanja, komunikacijsko-zapovjedni kontejner te prikazali djelovanje daljinski upravljanog gusjeničara (popularnog naziva „robot“) koji se koristi za gašenje, dekontaminaciju i uklanjanje prepreka u području opasnom za ljude.
 
Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne prikazat će i specijalističke dronove koji se koriste za mapiranje terena i traganje iz zraka, a posjetitelji će imati priliku vidjeti i pokazne aktivnosti s letačkim dronovima te demonstracije protudronskih sustava koji će se u većem dijelu održati na Aerodromu Čakovec.
 
U sklopu konferencije, zapovjednik Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Mladen Vinković održat će predavanje na temu korištenja zemaljskog robotskog sustava u civilnoj zaštiti, a Aleksandar Ljubljanović iz Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek sudionike je upoznao s upotrebom zračnih dronova u civilnoj zaštiti.
 
Događanje je primarno namijenjeno predavačima i stručnjacima te proizvođačima i izlagačima u domeni kritične infrastrukture, kriznog i sigurnosnog menadžmenta, kao i za žurne službe, te državne agencije za provođenje sigurnosti i zakona. Ovo je ujedno i prilika za domaće start up tvrtke koje razvijaju komplementarne tehnologije da pokažu svoja rješenja i predstave se potencijalnim partnerima i kupcima.
 
CUAV, UAV & Robotics Show 2023 otvorit će svoja vrata za širu javnost posljednji dan kada posjetitelje očekuju besplatne atraktivne demonstracije i radionice.
 

Stranica