Ravnateljstvo civilne zaštite na Danima karijera Veleučilišta Velika Gorica

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su na Danima karijera Veleučilišta Velika Gorica, gdje su u srijedu, 20. ožujka 2024., u sklopu aktivnosti vezanih uz studije Upravljanje u kriznim uvjetima i Krizni menadžment, predstavili djelokrug rada Ravnateljstva civilne zaštite

Foto: MUP

Tom prilikom, prisutne su upoznali s ulogom i područjima djelovanja Ravnateljstva civilne zaštite. Također, sudionicima je predstavljen Priručnik za odgojno-obrazovne radnike u provedbi obrazovanja osnovnoškolske djece u području smanjenja rizika od katastrofa, brošura „Usvojimo znanja da šteta bude manja“ kao i brošure i letci o raznim prijetnjama te smanjenju rizika od katastrofa. Zainteresirani studenti imali su priliku zaigrati edukativnu igru "Zemlja rizika", u kojoj igrači uče o tome što mogu učiniti kako bi smanjili potencijalne učinke, odnosno rizike od katastrofa.
 
Tijekom održavanja ovog događaja prikazani su edukativni animirani filmovi o epidemijama, potresima, poplavama, požarima, sušama, klizištima i sl. te video materijali o postignućima sustava civilne zaštite u 2023. godini i vježbi potrage i spašavanja zrakoplova „ASAR 2023-3“.
 
Dani karijera Veleučilišta Velika Gorica, održavaju se od 18. do 22. ožujka, tijekom kojih će se studentima i nastavnicima predstaviti veliki broj izlagača iz privatnog i javnog sektora te će biti održane razne radionice, predavanja i paneli s ciljem predstavljanja potencijalnih poslodavaca studentima i njihovog međusobnog upoznavanja.
 

Stranica