Ravnateljstvo civilne zaštite i dalje uz Boranku

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/BORANKA_2.jpg

I ove je godine Ravnateljstvo civilne zaštite pružilo podršku najvećoj volonterskoj akciji  pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije, popularnoj Boranki

Boranka je interaktivna kampanja koju Savez izviđača Hrvatske provodi od 2017. godine s ciljem podizanja svijesti građana, pogotovo mladih, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara.
Iako je, zbog trenutne epidemiološke situacije, broj sudionika i volontera ove godine ograničen, proteklog vikenda uspješno je završena prva ovogodišnja akcija sadnje autohtonih vrsta na području Žrnovnice. Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split organizirali su prijevoz sadnica stabala te opreme potrebne za akciju sadnje. Ukoliko epidemiološka situacija i vremenske prilike to omoguće, u planu su još dvije akcije pošumljavanja i to: 7. i 8. studenog te 14. i 15. studenog na lokaciji Sitno Donje (Mosor).
Edukativne aktivnosti koje su se ovih godina odvijale u školama i vrtićima, zbog epidemiološke situacije, bit će zamijenjene podjelom besplatnih edukativnih materijala za desetak tisuća djece i mladih širom Hrvatske kako bi nastavili edukacije na području zaštite šuma i prirode, prevencije požara i učinka klimatskih promjena.
Od početka održavanja kampanja Boranka postala je najveća ovakva aktivnost u cijeloj Europi te najnagrađivanija neprofitna kampanja u povijesti Hrvatske.
Glavni partneri i sponzori kampanje Boranka ove su godine, uz Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatske šume, Hrvatski Crveni križ, Raiffeisen banka i Radenska Adriatic.

Stranica