Ravnatelj Trut u delegaciji ministra vanjskih i europskih poslova RH u radnom posjetu Ukrajini

​Ravnatelj dr.sc. Damir Trut, u delegaciji ministra vanjskih i europskih poslova RH dr.sc. Gordana Grlića Radmana, posjetio je danas Ukrajinu

Posjet je započeo obilaskom škole u Hostomelju gdje je, u suradnji s UNICEF Hrvatska, donirano 50 generatora struje namijenjenih školama i vrtićima diljem zemlje.

Obilazak je nastavljen posjetom zračne luke Antonov, sastancima s ministrom vanjskih poslova Ukrajine, Nj.E. Dmytrom Kulebom, posjetom Vrhovnoj Radi te susretom s g. Ruslanom Stefanchukom, predsjednikom Vrhovne Rade.

Važan sastanak održan je također s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva gđom Julijom Svyrydenko gdje se razgovaralo o trenutnoj i budućoj suradnji na području protuminskog djelovanja te predstojećoj Međunarodnoj donatorskoj konferenciji o humanitarnom razminiranju Ukrajine, koja će se održati u listopadu, u Zagrebu. O tome se razgovaralo i na sastancima s predstavnicima OSCE-a Ukrajine te Ministarstvom obrane, a službeni program zaključen je obilaskom Nacionalnog muzeja žrtava Gladomora te posjetom i sastankom s čelnikom UNDP-a Ukrajina g. Cilliersom.

Stranica