Ravnatelj Damir Trut gostovao u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na temu Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina


Od 2002. godine dionici hrvatskog sustava protuminskog djelovanja kroz akciju "Travanj - mjesec zaštite od mina" provode razne aktivnosti s namjerom prevencije minskih incidenata i nesreća. Iskustva pokazuju kako je i dalje potrebno podsjećati na prisutnu opasnost od mina i eksplozivnih ostataka rata, obzirom da je minska zagađenost u Republici Hrvatskoj prisutna na još skoro 200 četvornih kilometara, na području sedam županija, odnosno 37 gradova i općina.
 
Opća skupština Ujedinjenih naroda je na svom 60. zasjedanju u prosincu 2005. godine donijela Rezoluciju o pomoći u protuminskom djelovanju kojom se 4. travnja proglašava Međunarodnim danom svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

Tim povodom je danas, 4. travnja 2022. ravnatelj Damir Trut gostovao u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" te još jednom skrenuo pažnju na odgovorno ponašanje zbog još uvijek postojeće minske opasnosti.












Video: Hrvatska radiotelevizija

Stranica