Puknuće magistralne cijevi


Nadopuna 20:30 sati

Oko 19:30 sati završena je sanacija u Selskoj ulici u Zagrebu te je voda puštena u sustav magistralnog vodovoda.
 

Nadopuna 17:30 sati

Prema informacijama iz „Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.“ trenutno su bez opskrbe vodom potrošači na dijelu Selske ulice od Crikveničke do Grobničke ulice zbog radova na sanaciji magistralnog vodovoda. Opskrba vodom osigurana je autocisternama.

Zaprimljeno je i nekoliko dojava građana o pojavi mutne i onečišćene vode. Ekipe „Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.“ upućene su na teren u cilju odzračivanja sustava.
 

Nadopuna 14:30 sati

Izvršene su 24 tehničke intervencije ispumpavanja vode iz dvorišta, kuća, podruma i garaža, a bili su angažirani vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Trešnjevka, Kustošija, Jarun, Zapad i Črnomerec (ukupno 92/32). Intervencije su provođene u ulicama: Selska, Hreljinska, Severinska, Grobnička, Crikvenička, Veprinačka, Bakarska i Zagrebačka avenija. Zadnja intervencija vatrogasaca završila je u 12:56 sati.

Promet Selskom ulicom između križanja s Ozaljskom ulicom i Zagrebačkom avenijom te obližnjim ulicama i dalje je u prekidu. Mogući su daljnji prekidi u opskrbi vodom radi izvođenja sanacije. Prema trenutno dostupnim informacijama sanacija bi mogla biti završena 26. rujna do 19:00 sati.

Prema informacijama Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Županijskog centra 112 Zagreb nije bilo zahtjeva građana za privremenim smještajem.
 

Danas, 26. rujna u 5 sati i 55 minuta na križanju Selske i Ozaljske ulice u Zagrebu došlo je do puknuća magistralnog vodovoda. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana o plavljenju podrumskih prostorija kuća i garaža. Obaviješteni su „Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.“, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, Javna vatrogasna postrojba Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Na tehničkim intervencijama ispumpavanja vode iz dvorišta, kuća, podruma i garaža angažirani su vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Trešnjevka, Kustošija, Jarun i Zapad (34/12). Izvršeno je 19 intervencija, a provodile su se u sljedećim ulicama: Selska, Hreljinska, Severinska, Grobnička, Crikvenička, Veprinačka  i Zagrebačka avenija. Visina vode u poplavljenim objektima bila je od 30 cm do 1 metra. 

Od 07:00 sati svi potrošači ponovo imaju vodu. Sanacija od strane ekipa "Voodopskrbe i odvodnje d.o.o." je započela u 08:00 sati. Promet Selskom ulicom između križanja s Ozaljskom i Zagrebačkom avenijom te obližnjim ulicama je u prekidu. Mogući su daljnji prekidi u opskrbi vodom radi izvođenja sanacije. 
Prema trenutno dostupnim informacijama još nije moguće dati prognozu o vremenu završetka sanacije.

 
 
 

Stranica