Provedeno osposobljavanje pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite za spašavanje i radove na vodi

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite od 22. do 25. veljače 2024. na području Splitsko - dalmatinske županije provedeno osposobljavanje pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite za spašavanje i radove na vodi

Foto: MUP

Osposobljavanje je provedeno u skladu s Programom osposobljavanja za spašavanje i radove na vodi, a održano je u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite Split u Divuljama i na dijelu toka rijeke Cetine.
 
Polaznici su tijekom praktičnog i teorijskog dijela stekli sposobnosti i vještine za radove na tekućim i stajaćim vodama, izradu improviziranih nasipa, rad s plovilom, traganje i spašavanje osoba te su uvježbavali međusobnu komunikaciju tijekom spašavanja.

Programu osposobljavanja pristupilo je 36 pripadnika, čime su povećane sposobnosti Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite za spašavanje i radove na vodi.
 
Osposobljavanje su provodili predavači - instruktori Ravnateljstva civilne zaštite, a polaznicima su izdane potvrde o osposobljenosti za spašavanje i radove na vodi.

Stranica