Prognoza i stanje vodostaja

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/DHMZ_3.png

Glavnina prognozirane oborine /koja postupno može prelaziti u susnježicu i snijeg u Gorskoj Hrvatskoj/ očekuje se od danas u četvrtak 11. do ponedjeljka 15. travnja 2019. pri čemu je moguće uvođenje mjera obrane od poplava.

Foto: DHMZ

Iz Izvješća Hrvatskih voda, 11. travnja 2019. od 9:00 sati

Prema trenutno dostupnim podacima, u sljedeća tri dana  ukupna prognozirana  oborina na području sektora D /prema modelu Aladin/ iznosi  od 33 mm/m2 /na slivu Česme/  do 53 mm/m2 /na slivu Šumetlice/, Dilj Gore i Biđ Bosuta, na slivu rijeke Save i Krke u Sloveniji do 39 mm/m2, a na slivu Une, Bosne i Vrbasa u BiH do 46 mm/m2. Prema trenutno dostupnim podacima, u sljedećih deset dana  ukupna prognozirana  oborina na području sektora D /prema modelu Ecmwf/ iznosi  od 44 mm/m2 /na slivu Česme/ do 59 mm/m2 /na slivu Pakre/, na slivu rijeke Save i Krke u Sloveniji do 42 mm/m2, a na slivu Une, Bosne i Vrbasa u BiH do 37 mm/m2.

Glavnina prognozirane oborine (koja postupno može prelaziti u susnježicu i snijeg u Gorskoj Hrvatskoj) očekuje se od danas, 11. do ponedjeljka 15. travnja 2019. pri čemu je moguće uvođenje mjera obrane od poplava.

Mjere obrana od poplava na području sektora C I D

TENDENCIJA I PROGNOZA VODOSTAJA

 
SAVA: Vodostaji su u porastu s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih i niskih voda.
KUPA: Vodostaji su u porastu s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih i srednjih voda.
MURA I DRAVA: Vodostaji Mure su u porastu s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih voda.
Vodostaji Drave su u stagnaciji s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih i niskih voda.
DUNAV: Vodostaji su u stagnaciji s tendencijom stagnacije, u domeni srednje niskih voda.

Stanje vodostaja možete pratiti OVDJE

Prognoza vremena za Hrvatsku za 12. travnja 2019. /izvor DHMZ/
U unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju sa susnježicom i snijegom. Ujutro ponegdje magla. Na Jadranu djelomice sunčano, a uz više oblaka osobito u Dalmaciji mjestimice će biti kiše ili ponekog pljuska praćenog grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u 

 

Izgledi vremena od 12. travnja do 14. travnja 2019. /izvor DHMZ/
Oblačno, povremeno s kišom, u petak u gorju sa susnježicom i snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano, mjestimice s kišom. U subotu uglavnom bez oborine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadranu puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, u petak na jugu i jugo. Hladnije, osobito u unutrašnjosti.


Stranica