Pripadnici Državne intervencijske postrojbe Rijeka aktivni na terenu

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite aktivno sudjeluje u provedbi mjera civilne zaštite na terenu

Obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz koronavirus i provođenje odluka donešenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite, kao jedna od operativnih snaga sustava civilne zaštite, proteklih dana aktivno sudjeluje u u provedbi mjera civilne zaštite na terenu.

Tako su pripadnici Državne intervencijske postrojbe Rijeka angažirani na zajedničkim ophodnjama s policijskim službenicima zbog provjere provođenja mjera samoizolacije, redovito obilaze karantene za vozače u Ravnoj Gori te održavaju redovite sastanke s ostalim sudionicima uključenima u aktivnosti oko novog koronavirusa.

U koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Primorsko – goranske županije tijekom 31. ožujka sa skladišta u Jastrebarskom izvršeno je izuzimanje sanitetske opreme za potrebe Županije te distribucija krajnjim korisnicima (Zavod za hitnu medicinu Primorsko – goranske županije, KBC Rijeka, Dom zdravlja Rijeka, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije, psihijatrijske bolnice Lopača i Rab i dr.).

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite  predstavlja organiziranu operativnu snagu sustava civilne zaštite na nacionalnoj razini. Ova je postrojba pod izravnom nadležnošću Ravnateljstva civilne zaštite, a razvija se kroz četiri operativne zone – Osijek, Zagreb, Rijeka i Split. Namijenjena je za izvršavanje najsloženijih specijalističkih poslova traganja i spašavanja iz ruševina, traganja i spašavanja u poplavama, KBRN zaštite, zbrinjavanja stanovništva i tehničko-taktičke potpore.

Stranica