Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 8. travnja 2020.

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Danas je potvrđena 61 novooboljela osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 1 343 oboljele osobe, a 179 osoba se oporavilo. Preminulo je 19 osoba

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske  danas je donio Odluku o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio uputu o načinu odlaska djelatnika privatne zaštite na otoke.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je upute u vezi izdavanja e-propusnica:  

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom


Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11:00 sati izdano je 788.999 e-propusnica, ukupno je odbijeno 33.539 e-propusnica.

Apeliramo na sve hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.
Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.
Preporuča se izbjegavanje svih putovanja - u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj - koja nisu žurna.
 
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

Stranica