Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 31. ožujka

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Danas je potvrđeno 77 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 867 oboljelih osoba, a 67 osoba se oporavilo. Preminulo je šest osoba

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dao je tumačenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.  Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina (Narodne novine br. 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Sukladno uvedenim mjerama koje se odnose na zabranu prelaženja granice zbog sprječavanja širenja bolesti COVID -19, Republika Hrvatska i Mađarska dogovorile su ublažavanje mjera prelaženja zajedničke granice za određenu skupinu državljana obiju zemalja. Republika Hrvatska i Mađarska dogovorile su ublažavanje mjera prelaženja zajedničke granice, koje se odnose na one državljane dviju država koji imaju prebivalište u pograničnom području u dubini od 30 kilometara od granice ili su zaposleni u tvrtki sa sjedištem u tom području. 
 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom. 

Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa pokrenula je donacijski program u kojeg se možete uključiti donacijom financijskih sredstava, medicinske ili neke druge zdravstvene opreme ili donacijom hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ.
 
Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave: Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.
 

Stranica