Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. ožujka 2020. u 10:30 sati

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Jutros je potvrđeno 36 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je ukupno potvrđeno 418 oboljelih osoba, a 16 osoba je ozdravilo.

Na novi koronavirus pozitivna su trojica pripadnika 2. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFPBG – enhanced Forward Presence Battle Group) u Republici Litvi, a četvrti pripadnik je u procesu testiranja. Sva trojica pripadnika pozitivna na koronavirus bit će prebačena u kamp u Pabradama s jako dobrim uvjetima za ovakve slučajeve.
 
Ističemo kako se uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH u ovom trenutku svi moraju striktno pridržavati jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom.
 
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom donio sljedeće odluke:   
Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave.
Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

Stranica