Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 20. travnja 2020.

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Danas je potvrđeno 10 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1881 oboljela osoba, a 771 osoba se oporavila. Dosad je preminulo 47 osoba

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o privremenoj obustavi javnog prometa.

Na temelju prijedloga zaprimljenih od strane županijskih stožera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta za više županija:
 
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 18. travnja donio pet novih Odluka, a 19. travnja četiri Odluke.
 
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr

Stranica