Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 17. travnja 2020.

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Danas su potvrđene 23 novooboljele osobe novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1814 oboljelih osoba, a 600 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 36 osoba

Stožer civilne zaštite je donio Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

Nalaže se županijskim stožerima civilne zaštite da, radi kontrole provedbe Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na njihovom području, formiraju timove za kontrolu provedbe Upute.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11 sati izdano je 1.344.481 e-propusnica, ukupno je odbijeno 59.605 e-propusnica.

Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u vezi izdavanja e-Propusnica

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr
 

Stranica