Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 11. travnja 2020.

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Danas je potvrđeno 39 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 1.534 oboljele osobe, a 323 osobe su se oporavile. Do danas je preminula 21 osoba


U povodu blagdana Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, od 9. do 11. travnja u trgovinama u kojima je dopušten rad određuje se radno vrijeme od 7 do 20 sati, uz poštivanje mjera socijalnog distanciranja. 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u vezi izdavanja e-Propusnica

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11 sati izdano je 940.448 e-propusnica, ukupno je odbijeno 45.737 e-propusnica.

Apeliramo na sve hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Preporuča se izbjegavanje svih putovanja - u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj - koja nisu žurna.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr
 

Stranica