​Predstavnici švicarske delegacije posjetili korisnike projekta Razminiranje i društveno - gospodarska integracija

"Razminiranje i društveno - gospodarska integracija" naziv je projekta koji je financiran u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a cilj mu je stvaranje sigurnog okruženja za stanovništvo na području Sisačko - moslavačke županije razminiranjem minski sumnjivog područja Kotar Šume te društveno - gospodarska integracija žrtava mina i članova njihovih užih obitelji

Foto: MUP

U okviru projekta objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva na području Republike Hrvatske, namijenjen evidentiranim minskim žrtvama te članovima njihovih obitelji.

Navedena sredstva su planirana za financiranje pojedinačnih projekata za samozapošljavanje ili unaprjeđenje postojećeg poslovanja civilnih žrtava mina i/ili njihovih obitelji. U sklopu te aktivnosti, 22. ožujka 2023. organiziran je terenski posjet predstavnika donatora iz Ureda za švicarski doprinos pri Švicarskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj.

Donatore i predstavnike Nacionalne koordinacijske jedinice - Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dočekali su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite te su zajedno obišli korisnike potpora. U Karlovcu su posjetili OPG koji se bavi proizvodnjom meda i proizvoda od meda koji namjerava proširiti poslovanje kupnjom strojeva i opreme te zaposliti još jednu osobu, a u Sisku su posjetili kćer minske žrtve koja će proširiti svoj posao nabavkom opreme za medicinsku rehabilitaciju budući da se bavi pružanjem usluga fizikalne terapije. Oboje korisnika su predstavili svoje pojedinačne projekte te odgovarali na upite o svojim iskustvima kao žrtve mina i članice uže obitelji žrtve.

Stranica