Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite na tečaju Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno razminiranje

U “ITA C-IED” Centru izvrsnosti u Rimu je od 13. do 20. rujna, pod pokroviteljstvom Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno razminiranje (GICHD), održan tečaj „Upravljanje kontrolom kvalitete te isključenje razminiranog zemljišta“ u protuminskom djelovanju

Foto: MUP

Tečaj je organiziran za predstavnike nacionalnih tijela nadležnih za poslove protuminskog djelovanja država jugoistočne Europe na kojem su, među dvadeset sudionika iz regije, sudjelovali i predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite Tomislav Roviščanec, voditelj koordinacije kontrole kvalitete te Mato Novak, nadzornik za razminiranje.
 
Uz predstavljanje iskustava Republike Hrvatske, tečaj je obuhvatio različite teorijske i praktične elemente, s fokusom na ključne principe upravljanja kvalitetom, kao što su donošenje odluka temeljenih na dokazima, kontinuirano poboljšanje i usmjerenost na ciljeve, međunarodne standarde protuminskog djelovanja (IMAS) o upravljanju kvalitetom te osnovne principe uspostave nadzornih i korektivnih elemenata tijela koje upravlja kvalitetom u poslovima protuminskog djelovanja.

Stranica