Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite na obilježavanju Dana policije 2023.

Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su danas, 30. rujna 2023. godine, na obilježavanju Dana policije koji se tradicionalno održao na zagrebačkom jezeru Jarun

Foto: MUP
 
U sklopu taktičko-tehničkog zbora, povodom Dana policije, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Zagreb predstavila je specijalistička vozila i opremu za traganje i spašavanje.
 
Posjetitelji su se tom prilikom mogli upoznati sa sofisticiranom opremom koja se koristi u najsloženijim akcijama traganja i spašavanja, poput zapovjedno-komunikacijskog vozila, terenskim vozilom s čamcem za spašavanje u poplavama, specijalističkim dronovima za potporu iz zraka u svim akcijama, specijalnim vozilom – amfibijom za močvarne i poplavne terene te robotom na daljinsko upravljanje koji se koristi u situacijama gdje je otežan i opasan po život pristup spasiteljima tijekom gašenja požara, uklanjanja opasnih predmeta i KBRN ugroza. Uz razgledavanje i isprobavanje opreme posjetitelji su se informirali o djelokrugu rada Ravnateljstva civilne zaštite, o zaštiti i spašavanju te su tako dobili stvarni uvid u područja djelovanja sustava civilne zaštite.
 
Na ovogodišnjem obilježavanju Dana policije posjetitelji su mogli vidjeti široki program različitih taktičko-tehničkih vještina, opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije kao i opremu.

Stranica