​Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite na obilježavanju Dana policije 2022.

Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su danas, 1. listopada, na obilježavanju Dana policije 2022. koji se tradicionalno, nakon dvogodišnje stanke, održao na zagrebačkom jezeru Jarun

Foto: MUP
 
U sklopu taktičko-tehničkog zbora, povodom Dana policije, Ravnateljstvo civilne zaštite je predstavilo specijalistička vozila i opremu za traganje i spašavanje, razminiranje i kemijsko-biološko-radiološko-nuklearnu zaštitu (KBRN).
 
Posjetitelji  su se tom prilikom mogli upoznati s opremom za traganje i spašavanje iz ruševina (elektronički uređaji za traganje, vibrofon, vibroskop, termokamera,  WASP senzor za uzbunjivanje kod pomicanja objekta), u vodi (side-scan sonar) i iz zraka (specijalistički dronovi). Također, bila su izložena i vozila s amfibijom i čamcem na prikolici, komunikacijsko-zapovjedno vozilo te strojevi za razminiranje.
 
Uz razgledavanje i isprobavanje opreme posjetitelji su se informirali o djelokrugu rada Ravnateljstva civilne zaštite, o zaštiti i spašavanju, razminiranju, radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti, eksplozivnim atmosferama i inspekcijskim poslovima. Prikazom opreme, informacijama o radu Ravnateljstva, kao i zanimljivim promotivnim materijalima, posjetitelji su dobili stvarni uvid u područja djelovanja sustava civilne zaštite.
 
Na ovogodišnjem obilježavanju Dana policije na Jarunu svi prisutni su mogli vidjeti široki program različitih taktičko-tehničkih vještina, opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije te se uključiti u tradicionalnu utrku građana i policije.
 

Stranica