Predsjednik Zoran Milanović obišao Petrinju i Glinu

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović boravio je danas u Petrinji i Glini

Foto: MUP

Predsjednik je razgovarao s građanima i predstavnicima državnih službi koje pomažu u zbrinjavanju te rekao kako je zadovoljan koordinacijom službi.

Predsjednik Milanović je najprije jutros u vojarni u Petrinji pripadnicima Hrvatske vojske čestitao Novu godinu i zahvalio na svemu što čine za građane potresom stradalih područja. Potom je obišao lokaciju u Petrinji na kojoj se prikuplja i razvrstava humanitarna pomoć, a u čemu sudjeluju i pripadnici HV-a.
 
Održao je i radni sastanak s predstavnicima Stožera civilne zaštite, Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske vojske na kojemu su bili i načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, ministar obrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Svim pripadnicima službi čestitao je Novu godine i zahvalio na trudu koji ulažu proteklih dana kako bi pomogli ljudima stradalima u potresu.

U sklopu svojeg posjeta predsjednik Zoran Milanović je s ministrima Medvedom i Banožićem posjetio bazu operacija operativnih snaga sustava civilne zaštite u Petrinji.

Nakon Petrinje, Predsjednik Republike prisustvovao je u mjestu Prekopa nedaleko Gline montiranju stambenih kontejnera za tri obitelji čije su kuće stradale u potresu.

Stranica