Požar u poslovnoj zoni Novo Pračno

Foto: MUP

27. lipnja 2022.

Rezultati ispitivanja i zaključna ocjena o kvaliteti zraka

Uvidom u javno dostupne podatke s web stranice DHMZ-a, a koji se odnose na mjernu postaju SISAK-1, državne mreže za trajno praćenje kvalitete zraka, nisu zabilježene neuobičajene koncentracije ispitivanih parametara na navedenoj postaji. S obzirom na mjerene kemijske štetnosti, može se zaključiti da nema opasnosti po zdravlje izloženog stanovništva.

26./27. lipnja 2022.

Na intervenciji gašenja požara, prema trenutno dostupnim podacima, sudjelovalo je 59 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Sisak, JVP Petrinja, VP Kutina, PVP INA Sisak i DVD-a Letovanić, Stružec, „Mladost“ Sisak, Greda i Lekenik. Tijekom noći na osiguranju i sanaciji požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Sisak, PVP INA Sisak i DVD Greda, a tijekom dana je predviđena daljnja sanacija. Požar je lokaliziran sinoć u 19:03 sati. Radilo se o požaru hale tvrtke koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada. Površina hale zahvaćene požarom iznosi 1750 m2, a ukupna površina na kojoj se nalazio balirani otpad iznosi 7000 m2. 

26. lipnja 2022.

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je danas u 17:10 sati dojavu o požaru otpadne plastike koji je zahvatio i halu tvrtke u poslovnoj zoni Novo Pračno. O događaju je obaviještena, uz vatrogassce i policija i inspekcija zaštite okoliša. Preporučamo građanima u neposrednoj blizini požarišta da preventivno zatvaraju prozore i vrata.


 

Stranica