Požar u Čakovcu

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/vatra2.jpg

U središtu Čakovca gori drveno skladište u Ulici doktora Ivana Novaka, a na terenu su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, inspektor zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite i policija

Foto: Ilustracija
Zbog požara koji je predvečer zahvatio skladišta u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini sazvala je Stožer civilne zaštite Grada Čakovca. Osim vatrogasaca koji su uspjeli spriječiti širenje požara na okolne objekte, na teren su izašle sve interventne službe.
Prema prvim informacijama, požar je buknuo u jednom od drvenih skladišta te se proširio na dva susjedna, također drvena objekta. Na teren je izašla sva raspoloživa vatrogasna operativa, ukupno 70 vatrogasaca te 17 vozila. Uspjeli su lokalizirati požar, odnosno spriječiti njegovo širenje. Policija je ogradila požarom zahvaćene i ugrožene objekte te preusmjerila promet u tom dijelu grada. Prema prvim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Međimurske županije, osim vatrogasaca koji su se prilikom intervencije nagutali dima, nema stradalih osoba.
Požar još uvijek nije ugašen, a vatrogasci će cijelu noć i jutro, kako se vatra ne bi proširila, požarište i okolne objekte zalijevati vodom. Stanovnici Čakovca, a posebno dijelova grada u blizini požarišta, upozoravaju se da zbog čestica dima koje mogu prouzročiti respiratorne probleme, ove noći zatvore prozore. Također, mole se građani da ne dolaze u blizinu požara, jer tako onemogućavaju vatrogasce u gašenju.
Kako su izvijestili iz Stožera, sve potrebne službe u stanju su pripravnosti, a tako će i ostati sve dok ovaj požar u potpunosti ne bude ugašen.
 


Stranica