Požar otpada u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/vatra2.jpg

Županijski centar 112 Zagreb je u srijedu 24. srpnja u 19.17 sati, zaprimio više dojava građana o požaru u reciklažom dvorištu na Jakuševcu.

Foto: Ilustracija

O događaju su odmah obaviješteni JVP Zagreb, OKC PU zagrebačke, Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba (UUHS), Inspekcija zaštite okoliša, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i djelatnici Elektre Zagreb.
Požar trenutno gasi 137 vatrogasaca s 45 vozila iz JVP-a Zagreb i broj dobrovoljnih vatrogasnih društava.

NADOPUNA: 
Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je informaciju od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba da su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali podatke s mjernih stanica. Prema podacima nema zagađenja zraka. Zavod će provesti i mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i naknadno u Utrinama

NADOPUNA 25. srpnja:
Danas, 25. srpnja u 00.16 sati zaprimljena je informacija od UUHS-a da su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izvršili mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i u naselju Mičevec (vjetar je skrenuo dim te umjesto prema Utrinama krenuo je prema naselju Mičevec). Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice u zraku.

Nakon što je požar lokaliziran pristupilo se prekopavanju požarišta strojevima. Zbog prekopavanja na momente se pojavljuje otvoreni plamen koji se odmah gasi. U gašenju požara sudjelovala su 152 vatrogasca s 51 vozilom iz JVP-a Zagreb i iz brojnih dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije. Dio vatrogasnih snaga je i dalje na mjestu događaja i nastavljaju sa sanacijom požarišta. 
Prema informacijama  HMP-a nema ozlijeđenih osoba.

 

Stranica