Posljedice olujnog vjetra

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/storm-damage-597217_960_720.jpeg
Foto: Ilustracija

Primorsko-goranska županija

Županijski centar 112 Rijeka zaprimio danas, 11. siječnja tijekom dana više dojava o nepogodama koje je uzrokovao olujni vjetar na području Primorsko-goranske županije. Na području općine Čavle slomljeno je nekoliko telefonskih stupova, a dojavljen je i pad stabla na prometnicu. Na području grada Crikvenice, u Ulici kralja Tomislava, vjetar je odnio dio limenog krova obiteljske kuće. Slomljen je telefonski stup u naselju Selce i srušeno stablo u dvorištu obiteljske kuće u naselju Dramalj. Na području grada Kraljevice na lokalnoj cesti se prevrnuo kamion. U naselju Križišće na obiteljsku kuću pao je električni kabel. Na području grada Rijeke stablo je palo na osobno vozilo u Ulici Braće Stipčić i na predjelu Orehovica, a na skladištu u luci, na Zagrebačkoj obali, vjetar je odnio dio limenog krova.
Zbog slomljenih stupova na dalekovodnoj mreži naselja Tribalj, Drivenik i Grižane u Vinodolskoj općini 1000 korisnika bilo je bez električne energije od 12:22 do 14:26 sati, a u naselju Bribir u Vinodolskoj općini 200 korisnika od 13:15 do 15:14 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
 

Županijski centar 112 Split zaprimio je tijekom dana 20-ak dojava s područja cijele županije o srušenim stablima, polomljenim granama, prometnim znakovima i raznim predmetima koji su pali na cestu i ometaju promet. Po dojavama su obaviještene nadležne službe. Nije bilo prijava o većim štetama.
 
Dubrovačko-neretvanska županija
 
Dubrovnik – Most  „Dr. Franja Tuđmana'' koji je zbog jakog vjetra bio zatvoren za sav promet od 10. siječnja u 16:50 sati do 11. siječnja u 11:00 sati, ponovno je zatvoren 11. siječnja u 15:50 sati.
 

Stranica