Posljedice olujnog nevremena

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Nevrijeme/Borik_9.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana (10. veljače) županijski centri 112 Ravnateljstva civilne zaštite zaprimili su brojne dojave zbog posljedica olujnog nevremena koje je zahvatilo veći dio Hrvatske

Varaždinska županija
Zbog jakog vjetra na području cijele županije tijekom dana, Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je više dojava građana o posljedicama nevremena. U mjestu Ivanec (Kaniža) vjetar je oštetio krovište kuće te krovište na jednom pomoćnom objektu. Na Sportskom centru u Lepoglavi oštećeno je krovište (limeni krov). Na električni stup u Kučan Marofu palo je drvo. Zaprimljene su dojave o problemima u elektroopskrbi. Intervenirale su nadležne službe.
 
Virovitičko - podravska županija
Olujni vjetar zahvatio je oko 12:20 sati Virovitičko - podravsku županiju. Nevrijeme je trajalo do 14:20 sati. Posredstvom ŽC 112 Virovitica izvršene su 32 intervencije na otklanjanju posljedica nevremena. Veće štete nastale su u Virovitici na krovnim konstrukcijama zgrada, ukupno 9. Druge intervencije odnosile su se na srušena stabla preko cesta ili dvorišta kuća te električnih i telefonskih stupova, ukupno 18 slučajeva. Jedno osobno vozilo oštećeno je u Pitomači nakon pada crijepa sa zgrade trgovine. Vatrogasne službe zabilježile su do 17 sati 26 intervencija: JVP Virovitica 15, JVP Slatina 2, DVD Čačinci 7, DVD Suhopolje 2. 
 
Koprivničko - križevačka županija
Uslijed jakog vjetra oko 12:00 sati došlo je do padanja crijepa sa zgrade Policijske postaje Đurđevac i vatrogasnog doma koji su u istoj zgradi. Tom je prilikom oštećeno jedno privatno vozilo, dok su ostala vozila pomaknuta na sigurnu udaljenost. Intervenirale su nadležne službe. Od 13:00 sati vatrogasci s područja županije imali su 10-ak intervencija uklanjanja drveća s prometnica.
 
Bjelovarsko - bilogorska županija
Zbog jakog vjetra na području županije, ŽC 112 primio je više dojava o padu drveća na cestu i srušenim električnim stupovima. Na zgradi željezničke postaje u Đulovcu vjetar je digao limeni krov. Intervenirale su nadležne službe.
 
Karlovačka županija
Zbog jakog vjetra na području Karlovačke županije, ŽC 112 Karlovac primio je više dojava o posljedicama nevremena. Na kolnik DC 36, između Rečice i Orlovca, palo je drvo na kolnik. Slomljena su tri stupa HEP-a u mjestima Donji Zvečaj, Sveti Petar Mrežnički i Draganić. U Karlovcu je dio fasade i granje palo na osobno vozilo. U Belajskim Poljicama jedno se drvo nagnulo na kuću. Intervenirale su nadležne službe.
 
Primorsko - goranska županija
Uslijed jakog vjetra koji je tijekom jučerašnjeg dana zahvatio područje županije, ŽC 112 Rijeka zaprimio je više dojava o posljedicama nevremena. U Starom Lazu (Delnice) na privatnoj kući vjetar je digao dio krova, intervenirala je JVP Delnice. U Rijeci, u Cambieriovoj ulici, pao je komad fasade na osobno vozilo. Zbog vjetra, bez električne energije oko tri sata bili su stanovnici okolice Skrada i Čabra.
 
Krapinsko - zagorska županija
Tijekom dana jak vjetar zahvatio je području županije. ŽC 112 primio je nekoliko dojava o nagnutom drveću na električne vodove u Oroslavlju, Tugonici i Pešćenu, o padu drveća na prometnicu u Žutnici i Krapinskim Toplicama. Intervenirale su nadležne službe.
 
Brodsko - posavska županija
ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je 10. veljače u 14:29 sati dojavu od građanke da je vjetar s bivše Robne kuće „Vesna“ otkinuo komad lima koji je pao na nogostup. Obaviještena je Komunalna služba.

Stranica