Posljedice nevremena na području više županija

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/drops-g1ec5d84b8_1280.jpg

Tijekom večeri 19. kolovoza, zbog nevremena praćenog obilnom kišom i vjetrom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije te grada Zagreba, županijski centri 112 zaprimili su više dojava građana o posljedicama nevremena

Foto: Ilustracija

Sisačko-moslavačka županija
Županijski centar 112 Sisak zaprimio je tijekom večeri, više poziva građana vezanih uz potrebe ispumpavanja vode iz prostorija. Zbog velike količine kiše, centar Gline je poplavljen te su upućene komunalne službe i vatrogasci.
 
Karlovačka županija
Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je tijekom večeri, dojavu o prodoru vode u garažu u Slunju i dvije dojave o poplavljenom podvožnjaku u Karlovcu te dojavu o dvije grane na cesti D3, od Jarčeg Polja prema Duga Resi. Zbog kvara na trafostanici područje Vojnića bilo je bez električne energije.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Tijekom večeri, iza 20:30 sati, područje županije zahvatilo je olujno nevrijeme, praćeno obilnom kišom i vjetrom. Županijski centar 112 Bjelovar zaprimo je više od 50 dojava građana s područja Bjelovara, Daruvara, Grubišnog Polja, Garešnice, Đulovca, Čazme i Velikog Grđevca o prodoru oborinskih voda u objekte, plavljenju prometnica, oštećenju krovova na objektima i padu drveća na prometnice.

S područja Grubišnog Polja zaprimljeno je 30-ak dojava građana o posljedicama nevremena: oštećenju krovišta, padu drveća na prometnice, nestanku električne energije.

Zbog pada drveća u prekidu je do 22:00 sati bila državna cesta D5 na području Grubišnog Polja. S područja Daruvara je zaprimljeno 10-ak dojava o prodoru vode u objekte, plavljenju gradske tržnice i podruma gradske pivovare.

U sanaciji nastale štete sudjelovali su vatrogasci, Ceste d.d. Bjelovar i Elektra.
 
Grad Zagreb i Zagrebačka županija
Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom večeri, 30-ak dojava građana s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije o poplavljenim objektima, koje su se odnosile na prodor vode u garaže, podrume, kuće i dvorišta. Intervenirali su vatrogasci. 



Stranica