Posljedice nevremena 3./4. listopada

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/nevrijeme 2.jpg

Olujno nevrijeme na području više županija

Zadarska županija
 
Tijekom 3. listopada na području Zadarske županije zaprimljeno je više dojava o srušenim stablima, električnim i telefonskim stupovima te razbacanim predmetima, što je uzrokovano olujnim jugom. Dojava o većim materijalnim štetama nije bilo.

Šibensko-kninska županija
 
Tijekom 3. listopada zaprimljene su tri dojave o padu dijelova stabala na prometnicu (Ivoševci, Gračac, Roški slap) i jedna dojava o padu dijelova krova na prometnicu (Skradin).
 
 Istarska županija
 
Tijekom 3. listopada nije bilo većih posljedica vremenske nepogode te su zaprimljene dvije dojave o poplavljenim kolnicima i četiri dojave o palim stablima na prometnice. Bez opskrbe električnom energijom jedno vrijeme bili su dijelovi općina Žminj i Cerovlje zbog ispada na dalekovodu. 
U vremenu od 23:05 do 00:30 sati za sav promet bila je zatvorena cesta D 75 na mostu Antenal zbog visoke razine mora i velikih valova.
 
Primorsko-goranska županija
 
Tijekom 3. listopada od 16:59 sati primljeno je više dojava građana o problemima prouzročenim jakom kišom i jakim vjetrom. Primljene su dojave o podignutim šahtama, stablima i granju na kolnicima na području Rijeke (Vukovarska ulica, Bulevard oslobođenja, Osječka  i okolne ulice). Na autocesti A6, čvor Ravna Gora, zatvoren je bio izlazni trak iz smjera Zagreba i ulazni prema Rijeci, a promet između čvorova Ravna Gora - Vrbovsko se odvijao usporeno zbog vode na kolniku. 
Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe s područja grada Rijeke i ophodarske i vatrogasne službe Autoceste Rijeka Zagreb. Većih materijalnih šteta nije bilo.
 
Ličko-senjska županija
 
 U večernjim satima 3. listopada olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je područje grada Senja te prouzročilo plavljenje više gospodarskih i stambenih objekata. Na ispumpavanju vode angažirane su vatrogasne snage JVP Senj. Također, zabilježeno je više odrona kamenja na državnim cestama DC 8 i DC 23.
 
Karlovačka županija
 
U večernjim satima  3. listopada olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je područje grada Karlovca te uzrokovalo prodor vode u prizemne i podrumske prostorije u nekoliko objekata. Na intervenciju ispumpavanja izašli su vatrogasci JVP Karlovac.
Također, zbog olujnog nevremena praćenog grmljavinom i jakim vjetrom bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Ozlja.
 
Grad Zagreb i Zagrebačka županija
 
3. listopada u nevrijeme praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i tučom zahvatilo je područje grada Zagreba. Materijalna šteta prouzročena je na dva krova obiteljske kuće u Ježdovcu, gdje je oštećen i hangar Aerokluba Zagreb i prevrnuto nekoliko manjih zrakoplova.
Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na prometnice.
 
Krapinsko-zagorska županija
 
Uslijed jakog nevremena praćenog jakim vjetrom i kišom bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Donja Stubica. Odmah po događaju na teren su izašle sve raspoložive ekipe HEP-a te su kvarovi promptno otklanjani. Zabilježeno je nekoliko rušenja stabala na prometnice koji su uklanjali pripadnici DVD-a.
 
Vukovarsko-srijemska županija
 
Olujno nevrijeme koje je oko 5 sati zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije uzrokovalo je rušenje stabala na prometnice što je odmah i uklanjano. 
Većih problema nije bilo.
 
U ostalim županijama regije nije bilo ozbiljnijih dojava o posljedicama nevremena.
 


Stranica