​Posjet mladih diplomata Ravnateljstvu civilne zaštite

U sklopu Europskog diplomatskog programa (European Diplomatic Programme - EDP), 25. veljače 2022. godine Ravnateljstvo civilne zaštite posjetili su mladi diplomati Emmi Kulta iz Finske i Mark Bennun iz Estonije

Foto: MUP

Stručnjaci iz Ravnateljstva civilne zaštite imali su priliku upoznati diplomate s ulogom i odgovornostima Ravnateljstva civilne zaštite kao i sustavom civilne zaštite u cjelini. Načelnik sektora za pripravnost i koordinaciju Tomislav Marević prezentirao je sustav civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, načelnik Sektora 112 Davor Spevec održao je prezentaciju o sustavu 112, a kratak presjek međunarodnih aktivnosti Ravnateljstva civilne zaštite dala je voditeljica Odjela za međunarodne poslove civilne zaštite Slavenka Ivšić. Nakon predstavljanja sustava civilne zaštite i rasprave, mladim diplomatima prezentiran je rad Operativnog centra civilne zaštite, kao kontakt točke za razmjenu informacija s komunikacijskim točkama u sustavu civilne zaštite drugih država i međunarodnih organizacija kao i za koordinaciju primanja i/ili upućivanja žurne pomoći u katastrofama.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije MUP-a Aleksandra Čolić Kovač i Nikola Ploskonka te Darija Buljan iz Ministarstva vanjskih poslova.

Europski diplomatski program okuplja mlade diplomate iz ministarstava vanjskih poslova država članica EU kako bi sudjelovali na zajedničkim konferencijama i obukama. Osim poticanja rasprave o aktualnim vanjskopolitičkim pitanjima, program za cilj ima povezivanje mladih diplomata i jačanje zajedničkog duha EU.



 

Stranica