Posjet 25. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Ravnateljstvu civilne zaštite

U posjetu Ravnateljstvu civilne zaštite danas su bili polaznici 25. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, koje je predvodila pukovnica Vlatka Jakupec

Foto: MUP

U nastavnom posjetu bilo je 15 polaznika, od kojih je devet iz Republike Hrvatske te šest pripadnika Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore).

U uvodnom dijelu koordinator za poslove civilne zaštite Darko Majstorović pozdravio je prisutne prigodnim riječima te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom s Hrvatskim vojnim učilištem.

Kroz nastavak posjeta, načelnici sektora upoznali su polaznike s planskim dokumentima iz područja smanjenja rizika od katastrofa, aktivnostima Državne intervencijske postrojbe, modulima za traganje i spašavanje, načinima primanja i pružanja međunarodne pomoći, kao i s ostalim funkcionalnim područjima djelovanja Ravnateljstva civilne zaštite – protuminskim djelovanjem, radiološkom i nuklearnom sigurnosti, eksplozivnim atmosferama, inspekcijskim poslovima, sustavom 112 i ulogom Operativnog centra civilne zaštite.

Današnji posjet polaznika 25. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” završio je obilaskom Operativnog centra civilne zaštite i Županijskog centra 112 Zagreb gdje su upoznati sa zadaćama te kolegama iz centra. 



Stranica