Poplava u Našicama

Nevrijeme praćeno obilnom kišom pogodilo je poslijepodne našičko područje, a velika količina oborina i bujični potoci uzrokovali su poplave u nekoliko naselja

Foto: MUP

Poplavljena su mjesta Zoljan, Martin, Seona te Donja i Gornja Motičina. Ulični kanali u Seoni, Podgoraču, Martinu, Feričancima i Donjoj Motičini puni su vode i blata na kolniku. Izlila se Našička rijeka u Martinu, o čemu su obaviješteni gradonačelnik i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Našica. Prema informacijama iz Područnog ureda civilne zaštite Osijek ekipe „Cestinga“ rade na otklanjanju prepreka. Na terenu su žurne službe koje pomažu u saniranju štete i sprječavanju daljnjeg prodiranja vode u kuće. Županijski centar 112 Osijek nije zaprimio dojave o ozlijeđenim građanima ili djelatnicima žurnih službi. Zbog poplavljenog kolnika zatvorena je DC2 kod naselja Martin na području Našica.

Poplavljena područja obišli su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i saborski zastupnik Goran Ivanović-Lac. Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko - baranjske županije i dožupan Mato Lukić nakon obilaska terena je izjavio kako se voda povlači i stanje je zasad dobro.

U 19:26 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je informaciju da je u Našičkom Markovcu, Ulica Franje Strapača, voda ugrozila šest kuća. Na ugroženo područje vatrogasci JVP-a Našice odvezli su 150 vreća s pijeskom. 

Stranica