Pomoćnik ministra Trut održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Varaždinske županije

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut susreo se danas, 1. lipnja, sa županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem.

Foto: MUP
Na sastanku Stožera civilne zaštite Varaždinske županije su, uz župana Čačića i pomoćnika Truta te koordinatore za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijanu Klanac i Darka Majstorovića, nazočili dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, zatim dožupan Tomislav Paljak, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije Mladen Smoljanec, epidemiolog Katica Čusek Adamić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić, kao i predstavnici žurnih službi (HCK, HGSS, vatrogastva i sl.).

Pomoćnik Trut pozdravio je sve okupljene u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te izrazio zadovoljstvo analizom koja pokazuje brzu, stručnu i profesionalnu reakciju sustava civilne zaštite Varaždinske županije, smatrajući da je uspjeh županije ujedno uspjeh i Nacionalnog stožera. ”Cijela država je bila pod posebnim kriznim režimom i trebalo je puno znanja, struke i sposobnosti na svim razinama, što je i pokazano i to pravovremeno i s uspjehom” - izjavio je Trut te naglasio veliku ulogu epidemiologa u promptnom detektiranju kriznih žarišta. ”Nakon 90-ak dana aktivnog djelovanja, s amplitudama od rasta do značajnog pada, svi statistički podaci govore o izuzetno dobro odrađenoj zadaći. Odluke su se donosile na temelju procjene zdravstvene struke, a sustav civilne zaštite ih je operativno provodio.”- izjavio je pomoćnik Trut te dodao kako buduće aktivnosti Stožera civilne zaštite treba usmjeriti na daljnje praćenje situacije, pripremu eventualnog idućeg vala, ali i na turističku i protupožarnu sezonu.
 
Župan Čačić u uvodnom je dijelu čestitao svima na profesionalno odrađenom poslu i doprinosu u borbi protiv širenja koronavirusa. Naglasio je kako je međusobna suradnja na županijskoj razini svih relevantnih institucija izuzetna, ali i sa Stožerom civilne zaštite RH te čestitao svim članovima Nacionalnog stožera na uspješnom vođenju ove krizne situacije i donošenju pravovremenih odluka. Posebno je izrazio zadovoljstvo razmjenom i prepoznavanjem sugestija između županijske i nacionalne razine, kao i njihovom primjenom, što pokazuje profesionalnost i zrelost sustava.
Župan je posebno pohvalio reakciju zdravstvenog sustava u županiji, koji je, pod koordinacijom Županijskog stožera civilne zaštite, iznio najveći teret u borbi protiv širenja virusa.
Ravnatelj Opće bolnice Varaždin održao je prezentaciju o aktivnostima bolnice, a načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Varaždinske županije prezentaciju o aktivnostima Stožera i svih službi, sa statističkim pokazateljima, u prethodnih tri mjeseca aktivne borbe protiv korone.
 

Stranica