Pomoćnik ministra Trut održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr.sc. Damir Trut je danas, 19. lipnja, održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: MUP

Na sastanku su uz pomoćnika Truta, koordinatore za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijanu Klanac i Darka Majstorovića te pročelnika Područnog ureda civilne zaštite Split Srđana Kušćevića, prisustvovali i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić, pročelnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji Damir Gabrić, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina, tajnik Stožera Mate Franetović, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa dr.med., ravnatelj Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije Željko Grubišić, dogradonačelnik Splita i načelnik Stožera CZ grada Splita Nino Vela, zamjenik ravnatelja KBC Split doc. dr. sc. Krešimir Dolić, dr.med., ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prim. dr. sc.Željka Karin, dr.med., pročelnik HGSS Stanica Split Darko Gavrić, član HGSS Vinko Prizmić te predstavnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Paško Ugrina.
 
Raspravljalo o aktivnostima sustava civilne zaštite za vrijeme epidemije novog koronavirusa, kao i pripremi za protupožarnu te turističku sezonu, a posebice je bilo riječi o trenutnom stanju i daljnjim aktivnostima u skladu s porastom broja oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji zadnjih dana.
 
Pomoćnik Trut pozdravio je okupljene u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davora Božinovića te pohvalio napore Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i samu županiju.
 “Ovaj porast oboljelih moramo shvatiti kao upozorenje da nema opuštanja i da se građani i dalje putem raznih komunikacijskih kanala moraju upozoravati o obaveznom držanju svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo“- izjavio je pomoćnik te naglasio da će Nacionalni Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, sukladno daljnjem razvoju situacije i trendu oboljelih, donositi odluke, temeljene primarno na mišljenju struke.   

Trut se osvrnuo i na važnost transparentnog kriznog komuniciranja koje se pokazalo kvalitetno s nacionalne i lokalne razine, čime se steklo povjerenje građana, a što je prepoznato i u međunarodnoj zajednici. Posebno je istaknuo 97 odluka Stožera civilne zaštite RH koje su se pomno raspravljale i analizirale prije samog donošenja, a donosile su se na nacionalnoj razini, prvenstveno prateći razvoj epidemiološke situacije i slušajući struku te informacije s terena.
 
Buduće aktivnosti Stožera civilne zaštite treba usmjeriti na daljnje praćenje situacije, pripremu eventualnog idućeg vala, ali i na turističku i protupožarnu sezonu“ – na kraju je zaključio Trut.
 
 
 
 
 
 
 
 

Stranica