Pomoćnik ministra Trut održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Primorsko-goranske županije

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut susreo se danas, 27. svibnja, sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom

Foto: MUP

Najvažnije teme ovog sastanka bile su aktivnosti sustava civilne zaštite za vrijeme epidemije novog koronavirusa, kao i priprema za protupožarnu te turističku sezonu. Uz pomoćnika ministra i župana, sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Goran Petrc, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar, koordinatori za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijana Klanac i Darko Majstorović, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Matko Škalamera, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović, pročelnica za zdravstvo Primorsko-goranske županije Đulija Malatestinić i zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac.

Pomoćnik Trut pozdravio je sve okupljene u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te naglasio da je to prvi sastanak od previđenih sastanaka sa županijama, najprije priobalja, a zatim i kontinentalnih. Cilj je prvenstveno rekapitulacija učinjenog, kao i sagledavanje daljnjih aktivnosti vezanih za protupožarnu i turističku sezonu. Izvješća sa sastanka pokazuju da je županija odradila profesionalan i stručan posao te Nacionalnom stožeru civilne zaštite predlagala konstruktivne prijedloge s ciljem što bržeg i kvalitetnijeg rješavanja određene problematike. “Zajednički napori od nacionalne do lokalnih zajednica rezultirali su da smo nakon 90-ak dana došli do nule, a tu je Primorsko-goranska županija dala veliki doprinos“- izjavio je pomoćnik Trut, naglasivši da percepcija domaće javnosti, kao i međunarodne zajednice govori o odlično odrađenom poslu.
“Pred nama su daljnje zadaće stožera civilne zaštite vezane za pripreme i praćenje turističke i protupožarne sezone, za koju se očekuje da će biti suha i vruća. Stožeri će biti spremni poduzimati sve mjere u slučaju potrebe“- istaknuo je pomoćnik te se još jednom zahvalio svima uz poruku da je Republika Hrvatska pokazala da se zna boriti i s ovakvom vrstom ugroze.
 
Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo organiziranjem sastanka na kojem su se podnijela izvješća o učinjenim aktivnostima u borbi protiv širenja novog koronavirusa, ali i izvukle neke pouke i naučene lekcije koje će pomoći za eventualne buduće potrebe. Naglasio je da su sve relevantne institucije, kao i pojedinci, odradili odličan posao te pohvalio njihov rad. „Međusobna koordinacija, kao i komunikacija s građanima, bila je na vrlo visokoj razini. Sad nam slijedi daljnje praćenje situacije te priprema za nadolazeću protupožarnu i turističku sezonu“- izjavio je župan te se svima zahvalio na uspješno odrađenom poslu, dok je posebno pohvalio suradnju Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i Županijskog stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Također, tom prilikom pomoćnik ministra obišao je zonsko skladište Ravnateljstva civilne zaštite u Grobniku gdje se nalazi zaštitna oprema za sudionike koji provode mjere zaštite zdravlja od COVID-19 za zonu Rijeka i posjetio Područni ured civilne zaštite Rijeka.
 

Stranica