Pomoćnik ministra Trut održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije

Drugog dana obilaska priobalnih županija pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut održao je radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije

Foto: MUP

Sastanku su, uz pomoćnika Truta i koordinatore za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijanu Klanac i Darka Majstorovića, nazočili i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, zatim načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Denis Stipanov, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije Klaudio Karlović, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Matko Škalamera i voditeljica Službe civilne zaštite Pazin Nirvana Ukušić.

Teme sastanka bile su aktivnosti sustava civilne zaštite za vrijeme epidemije novog koronavirusa, kao i priprema za protupožarnu te turističku sezonu, a svatko od sudionika je vezano za svoju nadležnost izvijestio o do sada poduzetim aktivnostima te planovima za predstojeće razdoblje.  

Pomoćnik Trut izvijestio je o poduzetim aktivnostima Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Suradnju s lokalnim stožerima ocijenio je izvrsnom, posebno u segmentu koordinacije svih 576 lokalnih stožera. Pohvalio je rad Stožera civilne zaštite Istarske županije te prenio zahvalu potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. „S obzirom na kompleksnu situaciju možemo biti izuzetno zadovoljni odrađenim poslom. Međusobna suradnja i koordinacija svih stožera pokazala se kao odlična platforma i kao takva mora funkcionirati i dalje te biti spremna za  protupožarnu i turističku sezonu te poduzimati potrebne mjere.“- istaknuo je pomoćnik Trut.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Kozlevac složio se s ocjenom te dodao kako je Istarska županija specifična u odnosu na druge, zbog velikog broja ulazaka preko granice i dnevnih migracija, što je dodatno otežavalo situaciju. Međutim, i u tim okolnostima Stožer je odradio sve zadaće. Kozlevac je pohvalio odličnu suradnju s Područnim uredom civilne zaštite Rijeka, Službom civilne zaštite Pazin i s Policijskom upravom istarskom te se zahvalio potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Božinoviću na podršci. “Osnovna daljnja intencija je praćenje razvoja situacije te, kao i do sada, brza reakcija Stožera, ne samo u kontekstu protupožarne i turističke sezone, već je potrebno spremno dočekati jesen, u slučaju novog vala širenja virusa.”- izjavio je Kozlevac.
 

Stranica