Pomoćnik ministra Trut održao radne sastanke sa Stožerima civilne zaštite Zadarske i Šibensko-kninske županije

Foto: MUP

Kao i prilikom dosadašnjih obilazaka županija razgovaralo se o aktivnostima sustava civilne zaštite za vrijeme epidemije novog koronavirusa te o pripremi za protupožarnu te turističku sezonu.
 
Na sastanku Stožera civilne zaštite Zadarske županije su, uz župana Longina i pomoćnika Truta te koordinatore za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijanu Klanac i Darka Majstorovića, nazočili i dožupan te načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković, zatim načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra Željko Šoša i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Jović, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alen Medić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević i voditelj Službe civilne zaštite Zadar Miroslav Andrić.
 
Na sastanku Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije uz župana Pauka, pomoćnika Truta i koordinatore za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Klanac i Majstorovića te pročelnika Područnog ureda civilne zaštite Split Kušćevića, bio je i dožupan te načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, zatim načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko-kninske županije Nikola Mihaljević, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diana Dulibić i Šibensko-kninski županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davora Božinovića, pomoćnik Trut pozdravio je okupljene i zahvalio na profesionalnosti. “Danas je 101 dan od prvog oboljelog od koronavirusa u RH, a od toga je bilo 90 dana intenzivnog rada na svim razinama pri čemu su se uvažavali konstruktivni prijedlozi lokalnih stožera.“- rekao je Trut te istaknuo kako je svaka odluka Nacionalnog stožera pomno razmatrana, slušala se struka, prvenstveno epidemiološka, sto je rezultiralo pozitivnom percepcijom javnosti, ali i međunarodne zajednice koja nije slučajno proglasila našu zemlju sigurnom za turizam. „To nam daje poticaj, ali i obavezu kroz stožere civilne zaštite dalje pratiti i analizirati situaciju te reagirati ako za to bude potrebe.“- izjavio je pomoćnik Trut.
 
Zadarski župan Longin izrazio je zadovoljstvo i i zahvalu svim članovima Županijskog stožera civilne zaštite na izuzetno uspješno odrađenoj zadaći. “Uspjeh je tim veći jer nitko od nas se do sada nije susreo s ovakvom vrstom krize što pokazuje da sustav zna upravljati u kriznim situacijama.” - izjavio je župan Longin te naglasio izuzetnu komunikaciju i koordinaciju među članovima stožera, ali i s Nacionalnim stožerom, s kojim su bili u svakodnevnoj komunikaciji.
 
Šibensko-kninski župan Pauk svima je zahvalio na suradnji i pohvalio sve što je učinjeno te rekao kako su spremni za turističku i protupožarnu sezonu.
 
Članovi oba županijska stožera su ukratko izvijestili o svojim poduzetim aktivnostima sa statističkim pokazateljima, koje pokazuju kako su odradile vrlo zahtjevne i kompleksne zadaće. Posebno su naglasili i Izrazili zadovoljstvo dobrom suradnjom s Nacionalnim stožerom civilne zaštite RH. Na kraju sastanaka zaključeno je da su Zadarska i Šibensko-kninska županija i sve operativne snage civilne zaštite organizirane i spremne za turističku i protupožarnu sezonu te su odrađene sve pripremne radnje.
 
 
 
 
 
 

Stranica