Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut na radnom sastanku u Varaždinskoj županiji

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut sastao se 9. srpnja 2021. sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom na kojem se razgovaralo o stanju sustava civilne zaštite županije s naglaskom na poduzete aktivnosti u borbi protiv širenja koronavirusa

Tom prilikom je dožupanica i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec izvijestila o uloženom trudu čelništva županije i odgovornih institucija u promicanju cijepljena te statističkim pokazateljima procijepljenosti stanovništva na području županije, koje je dostiglo zadovoljavajuću razinu.
 
Pomoćnik Trut izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, naglasivši važnost daljnjeg cijepljenja, kao jednog od ključnih aktivnosti uspješne obrane od četvrtog vala epidemije.
 
Cilj reorganizacije sustava civilne zaštite od prije dvije i pol godine bio je, između ostalog, ojačati i uvezati sustav, što se pokazalo opravdanim u odgovoru na katastrofe koje su zadesile Hrvatsku u isto vrijeme, kao što su epidemija, potresi i nedavno nevrijeme popraćeno jakim vjetrom i tučom u Požeško-slavonskoj županiji.” izjavio je pomoćnik Trut, naglasivši pri tome potrebu za daljnjim razvojem sustava civilne zaštite na regionalnoj i lokalnoj razini. 
 
S tim ciljem izrađen je prijedlog novog Zakona o sustavu civilne zaštite, s novinama proizašlim iz naučenih lekcija iz zadnjih recentnih događaja”, kazao je pomoćnik, navodeći plan dodatnog jačanja operativnosti kroz ustrojavanje Državne intervencijske postrojbe Varaždin.
 
U tom kontekstu župan Stičak istaknuo je uspješnu suradnju Županije i Ravnateljstva civilne zaštite u realizaciji projekta izgradnje Regionalnog središta civilne zaštite, sredstvima iz fondova EU-a s ciljem objedinjavanja ljudstva i logistike svih operativnih snaga sustava na jednom mjestu, čime bi se postigla bolja operativnost.


Stranica