Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut na radnom sastanku u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško-slavonskoj županiji održan radni sastanak sa prikazom stanja u Županiji nakon jučerašnjeg olujnog nevremena

Foto: MUP

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut nazočio je danas, 26. lipnja radnom sastanku u Požeško-slavonskoj županiji na kojem su županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Željko Glavić te načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević dali presjek stanja u Županiji, prvenstveno u gradovima Požega, Pleternica i Kutjevo te općinama Jakšić i Kaptol, nakon jučerašnjeg olujnog nevremena popraćenog jakom tučom. Tom prilikom su zahvalili Službi civilne zaštite Požega i Županijskom centru 112 te svim operativnim snagama sustava civilne zaštite na promptnoj reakciji i intervencijama s ciljem što bržeg saniranja prouzročenih šteta.

Čestitkama se pridružio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, naglašavajući da je sustav civilne zaštite odradio sve sukladno standardnim operativnim postupcima, s ključnim segmentom ranog upozoravanja stanovništva, zahvaljujući čemu su izbjegnuta ljudska stradavanja.

Pomoćnik Trut upoznao je sudionike sastanka sa svim aktivnostima Službe civilne zaštite Požega, od upozorbe o mogućim pojavama lokalnih oluja s izraženim oborinama za područje Slavonije, do poduzetih mjera za vrijeme i nakon nevremena.

Na sastanku su sudjelovali i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, zamjenik županice i načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Požege i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Požege Borislav Miličević.

Sudionici sastanka su potom obišli Poljoprivrednu školu Ratarnica i lokacije u Gradu Požega koje su pretrpjele najveće štete.

Stranica