Pomoćnik ministra Damir Trut na primopredaji vatrogasnog vozila

2. travnja 2021. u Grubišnom Polju je svečano potpisan Ugovor o darivanju tehničkog vatrogasnog vozila javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Grubišno Polje
 

Foto: MUP

U ime potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića potpisivanju ugovora nazočio je Damir Trut, koji je izrazio veliko zadovoljstvo razlogom ovog okupljanja te istaknuo kako pozdravlja ovu međunarodnu investiciju koja će zasigurno privući i ostale investicije, koje su prijeko potrebne za razvoj Grubišnog Polja i cijelog kraja. 

"Hrvatska i Francuska su dvije prijateljske zemlje i njihova suradnja se očituje na mnogim područjima. Jedna od njih je i suradnja kroz različite projekte osposobljavanja na području civilne zaštite, posebno vatrogastva, gdje se kontinuirano razmjenjuju iskustava i znanja. Najbolji primjer je osposobljavanje hrvatskih vatrogasaca u Francuskoj za spašavanje iz ruševina. JVP Grubišno Polje je jedna od mlađih javnih vatrogasnih postrojbi u RH, osnovana uz potporu i suglasnost MUP-a, ali i svih ostalih koji su shvatili važnost osnivanja takve organizacije za Grad Grubišno Polje, kao i u kontekstu jačanja sustava civilne zaštite na lokalnoj razini," izjavio je između ostalog pomoćnik ministra Damir Trut.

Svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Gaël François Veyssiere, ataše za unutarnju sigurnost g. Stéphane Tijardovic i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

Nakon potpisivanja ugovora održana je kratka pokazna vježba, a potom je upriličen obilazak postrojbe i primopredaja vozila.
 
Vozilo je javnoj vatrogasnoj postrojbi darovala tvrtka Elektrana Grubišno Polje d.o.o. Poduzetnička ideja za realizacijom projekta elektrane u Grubišnom Polju došla je iz Francuske, a financirana je iz grupacije Akuo Energy. Elektrana Grubišno Polje jedan je od uspješnih primjera poduzetnika koji su svoje poslovanje utemeljili na našem području. Uprava tvrtke Elektrana Grubišno Polje d.o.o. odlučila je darivati javnoj vatrogasnoj postrojbi Grubišno Polje tehničko vatrogasno vozilo, kako bi intervencijska spremnost i opremljenost postrojbe bila što bolja.
 

Stranica