Pomoćnik ministra Damir Trut na konferenciji „Civilna zaštita i sigurnost javnih prostora“

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut sudjelovao je danas u Varaždinu na konferenciji „Civilna zaštita i sigurnost javnih prostora“ koju organizira časopis Zaštita pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova

Pomoćnik ministra uvodno se obratio i pozdravio sve nazočne uime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i svoje osobno ime te izrazio zadovoljstvo odabirom tema jer pokriva široko područje i poglede na javnu sigurnost s aspekta državnih institucija, lokalne zajednice te privatnog sektora.

Uvjeren sam da će ova konferencija polučiti benefit i definirati naučene lekcije, koje će pomoći u daljnjim aktivnostima svih koji se bave sigurnošću javnih prostora” - izjavio je pomoćnik Trut.

Pomoćnik ministra otvorio je predavački dio konferencije s prezentacijom "Aktivnosti u borbi protiv širenja koronavirusa" u kojoj je predstavio dosadašnji rad Nacionalnog stožera civilne zaštite te istaknuo kako je hrvatski model upravljanja u kriznim situacijama prepoznat od strane međunarodne zajednice. Također se osvrnuo na svakodnevnu koordinaciju s lokalnim stožerima koja je rezultirala kvalitetnim, profesionalnim i pravovremenim postupanjem i provođenjem svih Odluka koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Na kraju je zaključio kako su aktivnosti informiranja javnosti bile u fokusu djelovanja  Nacionalnog stožera te su raznim komunikacijskim kanalima građani bili pravovremeno i transparentno informirani o razvoju epidemiološke situacije.

Na konferenciji se govorilo o ulozi civilne zaštite u borbi protiv koronavirusa na nacionalnoj i lokalnoj razini, korištenje robotike u civilnoj zaštiti, promjene koje za Hrvatsku nosi ulazak u Schengen te o implementaciji pametnih rješenja u gradovima.

Drugi dan konferencije voditeljica odjela za rizike Ravnateljstva civilne zaštite Andrea Bengez održat će predavanje „Rastući rizici u Republici Hrvatskoj uzrokovani klimatskim promjenama“.

Stranica