Područni ured civilne zaštite Osijek na međunarodnom obiteljskom festivalu „Zemlja bez granica“

Od 31. kolovoza do 3. rujna u Osijeku se održava međunarodni obiteljski Festival „Zemlja bez granica“ kada mnoge lokacije u gradu postaju isključivo dječja domena, rezervirana za stvaranje i učenje o glazbi i likovnosti, kazalište i edukaciju

Foto: MUP

Ove godine, u sklopu festivala, svoje će aktivnosti predstaviti i djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek koji će organizirati likovne radionice i igraonicu „Zemlja rizika“ gdje će se igrati istoimena društvena igra čiji je cilj na zanimljiv način djeci objasniti što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda te ih potaknuti na razmišljanje o smanjenju rizika od katastrofa.
 
Festival se održava već 16 godina u Osijeku, a ove godine nosi manifestacijski naziv Zemlja za… i okupit će veliki broj umjetnika i kulturno-pedagoških djelatnika iz nekoliko zemalja diljem Europe. Oni će djecu i mlade te građane svih generacija učiti razne vještine iz područja glazbe, likovnog, plesa, kreativnih izričaja, glume, sporta, tradicijskih zanata i kuhinja te okupiti više od 4.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva.
 
Festival organizira Udruga za rad s mladima "Breza" uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, u partnerstvu s Kulturnim centrom Osijek i Domom za stare i nemoćne Osijek te u suradnji s veleposlanstvima nekoliko zemalja, umjetnicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, umirovljenicima, studentima, djecom i mladima, a svemu je svoj doprinos dalo i Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek.
 
Program svih aktivnosti Festivala možete pogledati OVDJE.



Stranica