Panel rasprava u okviru projekta SEE ME

U Zagrebu, u hotelu Academia, 18. listopada 2022. održana je panel rasprava u okviru projekta SEE ME (Safe and Equal in EMErgencies)

Foto: MUP

Projekt SEE ME provodi međunarodni konzorcij predvođen Ravnateljstvom civilne zaštite na temu izjednačavanja mogućnosti osoba s  invaliditetom u hitnim situacijama. Cilj ove panel rasprave bio je analiza informacija prikupljenih putem elektroničkih upitnika te rasprava u kojoj mjeri trenutne prakse zadovoljavaju potrebe osoba s invaliditetom.

Predstavnici udruga osoba s invaliditetom su kroz tri panela, za osobe sa senzornim oštećenjima, tjelesnim te mentalnim i intelektualnim oštećenjima, iznijeli probleme i poteškoće s kojima se susreću tijekom kriznih situacija. Predstavnici žurnih službi  - HGSS-a, Crvenog križa, Centra 112, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Ravnateljstva policije, prenijeli su svoja iskustva u postupanju prema osobama s invaliditetom u hitnim situacijama.

Na panel raspravi sudjelovali su još i predstavnici međunarodnih partnera iz Slovenije i Crne Gore te predstavnik ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Na kraju svakog panela održana je konstruktivna rasprava, izneseni su prijedlozi i preporuke za poboljšanja te su dogovoreni daljnji koraci u projektu.

Svi sudionici panel rasprave pohvalili su projektnu inicijativu i izrazili svoju spremnost da sudjeluju u nadolazećim projektnim aktivnostima.


 

Stranica