Osposobljavanje pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka za traganje i spašavanje iz ruševina

U sklopu EU projekta Operativni program KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014. - 2020. – Opremanje i osposobljavanje pripadnika Državne intervencijske postrojbe započelo je osposobljavanje pričuvnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite

Foto: MUP

Osposobljavanje će se provoditi u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a obuhvatit će obuku za traganje i spašavanje u ruševinama, traganje i spašavanje u poplavama i logističke podršku.

Prva obuka provodi se u Rijeci od  19. do 24. travnja 2022. s pričuvnim pripadnicima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka za traganje i spašavanje iz ruševina. Osposobljavanju je pristupilo 26 polaznika, a provodi se sukladno Planu i programu izrađenom u Nastavnom nacionalnom središte civilne zaštite. Uz teoretski dio osposobljavanja koji je proveden u Zonskom spremištu Čavle, odrađuje se i praktični dio u Vatrogasnom vježbovnom centru Šapjane.

Kroz dnevnu i noćnu terensku vježbu polaznici će pokazati svoje naučene vještine uz nadzor instruktora i zapovjednika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite. Program će završiti polaganjem pisanog ispita u cilju verifikacije osposobljavanja za polaznike koji ispune tražene kriterije.

Stranica