Olujno nevrijeme u Slavoniji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/nevrijeme 1.jpg

Olujno nevrijeme zahvatilo jučer, 16. srpnja u popodnevnim satima, područje Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije

Foto: Ilustracija

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je jučer 16. srpnja od 17.30 sati, pedesetak poziva s područja Grada Nova Gradiška i prigradskih naselja Prvča i Kovačevac kako je zbog velike količine oborinskih voda došlo do poplavljivanja desetak podruma u Novoj Gradiški. Također je zaprimljeno i desetak poziva s područja Grada Slavonskog Broda o poplavljenim podrumima.
Na području Nove Gradiške i prigradskih naselja, vatrogasci su imali 76 intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Sudjelovalo je 36 vatrogasaca s 11 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i dobrovoljnih vatrogasnih društava Staro Petrovo Selo, Godinjak, Rešetari, Ljupina i Nova Gradiška. U intervencijama su bili angažirani i zaposlenici lokalnih komunalnih poduzeća.
Na području Slavonskog Broda vatrogasci su imali 23 intervencije ispumpavanja podruma i jednu intervenciju uklanjanja srušenog stabla. Sudjelovalo je 25 vatrogasaca s 8 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.
 
Oko 19 sati Županijski centar 112 Osijek zaprimio je dojavu kako je ispod nadvožnjaka u Belom Manastiru uslijed obilne kiše plavljen kolnik te su vozila zapela u vodi i osobe ne mogu izaći. Iz vozila su izvučene dvije neozlijeđene osobe. Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Zbog kvara na elektroenergetskoj mreži i dalekovodima tijekom noći je dolazilo do prekida u opskrbi električnom energijom na osječkom području, u Požeško-slavonskoj županiji na području općina Čaglin, Jakšić i Čaglić te u Virovitičko-podravskoj županiji na području Pitomače.
 
 
 

Stranica