Održano savjetovanje „Protupožarna zaštita u poduzećima – Priprema poduzeća za protupožarnu sezonu 2021.“

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut održao je danas uvodno predavanje na temu “Primjena Zakona o zaštiti od požara u praksi s posebnim naglaskom na primjenu u poduzećima”

Foto: MUP

Danas, 27. svibnja u Zagrebu u hotelu Westin održano je savjetovanje „Protupožarna zaštita u poduzećima – Priprema poduzeća za protupožarnu sezonu 2021.“ u organizaciji Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj uz potporu Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut se u svom izlaganju osvrnuo na važnost i što sve podrazumijeva zaštita od požara, koji su ciljevi i prioriteti Strategije zaštite od požara te objasnio sustav zaštite od požara Republike Hrvatske. Ujedno je istaknuo koja su prava, obveze i odgovornosti u zaštiti od požara, sukladno Zakonu o zaštiti od požara, mogućnosti unapređenja zaštite od požara, ulogu inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, kao i kaznene odredbe.
 
Na savjetovanju su sudjelovali predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, javnih vatrogasnih postrojbi  te brojna poduzeća i konzultanati za protupožarnu zaštitu.



Stranica