Održano predavanje na temu minsko-eksplozivnih sredstava unutar speleoloških objekata

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/aa.jpg

​U prostorijama Planinarskog društva Sveučilišta "Velebit" u Zagrebu, 10. siječnja 2024. održano je predavanje na temu minsko-eksplozivnih sredstava unutar speleoloških objekata

Forto: MUP

Predavanje je održano za članove speleološkog društva, a obuhvaćalo je nekoliko tema, između ostalog upoznavanje s minski sumnjivim područjima u Republici Hrvatskoj, sredstvima i načinima obilježavanja minski sumnjivih područja, rizičnim i pravilnim ponašanjem, temeljnim mjerama sigurnosti te prepoznavanjem eksplozivnih sredstava.

Na predavanju je sudjelovalo 20-tak članova speleološkog društva, a održali su ga predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje Ravnateljstva civilne zaštite i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Ravnateljstva policije.

Predstavnici speleološkog društva bili su izuzetno zadovoljni održanim predavanjem te izrazili želju za nastavkom ovakvih edukacija.

Speleološko društvo redovito obavlja akcije čišćenja smeća iz jama i špilja te nailaze na sumnjiva sredstva koja uredno prijavljuju.

Stranica