Održano osposobljavanje povjerenika civilne zaštite i njihovih zamjenika

U prostorijama Regionalnog nastavnog centra civilne zaštite Split Ravnateljstva civilne zaštite 27. listopada 2020. održano je osposobljavanje povjerenika civilne zaštite i njihovih zamjenika o sustavu civilne zaštite i njihovoj dobrovoljnoj ulozi unutar sustava, kao i o globalnim kretanjima na području kriznog upravljanja. U skkladu s Programom osposobljavanja za povjerenike civilne zaštite i zamjenike, osposobljavanjem su detaljno pokrivene mjere i aktivnosti u sustavu civilne zaštite koje se provode prije, za vrijeme i nakon velikih nesreća ili katastrofa.
 
Odaziv osposobljavanju je bio velik, a polaznici su bili iznimno zainteresirani tijekom čitavog trajanja osposobljavanja te su aktivno sudjelovali iznoseći svoja promišljanja, probleme s kojima su se susretali tijekom svog kratkog dosadašnjeg iskustva u toj ulozi, nudeći svoja viđenja i rješenja. Osim podizanja svijesti o rizicima te jačanja spremnosti i otpornosti na katastrofe putem ovakvih osposobljavanja, ovo je bila i prilika za razmjenu iskustava i ideja na vertikalnoj razini, što pridonosi zajedničkoj izgradnji učinkovitog sustava civilne zaštite.
 
Osposobljavanja se održavaju uz poštivanje epidemioloških mjera, zbog čega su povjerenici i njihovi zamjenici podijeljeni u različite polazničke skupine. Nakon njih slijedi osposobljavanje postrojbi opće namjene Grada Splita.

Povjerenici i zamjenici ocijenili su korisnim program osposobljavanja te istakli potrebu za dodatnim edukacijama u organizaciji gradske službe civilne zaštite, kako bi se poboljšala njihova međusobna komunikacija i kako bi se upoznali s relevantnim dokumentima Grada Splita koje će im biti korisne za provedbu svih zadaća koje se pred njih stave.



Stranica