Održane radionice u sklopu projekta ALTER112

Za djelatnike Ravnateljstva civilne zaštite su u Kuparima, od 2. do 6. listopada 2023., održane treća i četvrta radionice u sklopu projekta ALTER112

Foto: MUP

Radionice su okupile djelatnike Županijskih centara 112 i Operativnog centra civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite. 

U sklopu radionica je provedena obuka za rad operatera, obveze i odgovornosti u radu dežurne smjene te je prezentiran rad operativnih sustava CoordCom i Sfera. 

Tom prilikom je prezentiran je i projekt SEE ME za pomoć osobama s invaliditetom, kao i projekt SRUUK za rano upozoravanje i upravljanje krizama, a prezentacije su održali i predstavnici žurnih službi.

Predavanje je održala i psihologinja Ministarstva unutarnjih poslova na temu komunikacija te stresa u radu operatera. Polaznici su sudjelovali u otvorenoj raspravi vezanoj za donošenje izmjene i ažuriranje standardnih operativnih postupaka, uredbi i protokola te su imali mogućnost iznijeti svoja mišljenja i ideje kako bi se sustav 112 još dodatno poboljšao i unaprijedio. Po završetku radionica, svim je polaznicima uručena potvrda o sudjelovanju,a sveukupno se planira održati deset radionica.



Stranica