Održana radionica u Crnoj Gori u sklopu projekta SEE ME

Po uzoru na obuku koja je u sklopu projekta „SEE ME“ – „Sigurni i jednaki u hitnim situacijama“ održana u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite u Divuljama, partneri iz Crne Gore organizirali su radionicu u Podgorici, 12.  i 13. rujna 2023., na kojoj su sudjelovali i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite

Foto: MUP

Radionica se održala s ciljem osposobljavanja pripadnika operativnih snaga za postupanje prema osobama s invaliditetom u hitnim situacijama. 

Na radionici su sudjelovali predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kao i predstavnici Uprave policije, različitih službi zaštite i spašavanja, Crvenog križa Crne Gore, Resursnog centra “1.jun” i  Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi. 

Predavači su bili predstavnici raznih udruga osoba s invaliditetom iz Crne Gore kao i hrvatske predstavnice iz Udruge Spektar iz Splita. 

Sudionici radionice u Crnoj Gori zaključili su da se pružanje pomoći osobama s invaliditetom u hitnim situacijama može unaprijediti kroz izmjene i dopune zakonske legislative, izradu standardnih operativnih procedura, formiranje jedinstvene baze podataka o osobama s invaliditetom koja trenutno ne postoji u Crnoj Gori te kontinuiranu edukaciju operativnih snaga, ali i samih osoba s invaliditetom.



Stranica