Održana prva interaktivna radionica u okviru projekta „Leadership“

U sklopu EU projekta LEADERSHIP, u Državnoj školi za javnu upravu danas je održana prva od četiri radionice na temu „Upravljanje kriznim situacijama“

Foto: MUP

Interaktivnu radionicu vodi francusko - hrvatski tim stručnjaka koji će kroz ova četiri modula osigurati razmjenu iskustva, ekspertize i najboljih praksi u upravljanju krizama, a na današnjoj radionici ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut održao je prezentaciju „Odgovor sustava civilne zaštite na razorne potrese u Sisačko - moslavačkoj županiji“
 
U uvodnom dijelu ukratko je predstavio ustroj i djelokrug rada Ravnateljstva civilne zaštite te pregled stanja sustava civilne zaštite u Sisačko-moslavačkoj županiji. U ostalom dijelu izlaganja prisutnima su prezentirani analiza potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, aktivnosti operativnih snaga i sudionika sustava civilne zaštite, krizno komuniciranje, pružanje međunarodne pomoći za područje pogođeno potresom, uloga građana na potresom pogođenom području i dr.

Ravnatelj Trut svoje je izlaganje zaključio prikazom uočenih izazova i naučenih lekcija, pri čemu je naveo kako se, uzimajući u obzir brzinu odgovora na krizu i aktivaciju sustava civilne zaštite, može zaključiti da je sustav reagirao učinkovito i u rekordnom roku.
 
Projekt LEADERSHIP  je financiran sredstvima osiguranima u Programu potpore strukturnim reformama (SRSP), a za provedbu i koordinaciju projektnih aktivnosti odgovorne su Državna škola za javnu upravu i francuski Institut za javnu upravu - National du service public (INSP), u suradnji s Europskom komisijom, Glavnom upravom za potporu strukturnim reformama.
 
Kroz niz praktičnih vježbi i razmjenu najboljih praksi, ova interaktivna radionica uvodi polaznike, dužnosnike i rukovodeće službenike, u upravljanje kriznim situacijama, donošenje odluka i krizno komuniciranje, oslanjajući se pritom na primjere iz hrvatskih, francuskih i međunarodnih planova i zakona za hitne slučajeve.
 

Stranica